Privacybeleid

Dit privacybeleid geeft u inzicht in de manier waarop uw persoonsgegevens worden verwerkt bij Woomys.com. Het privacybeleid is van toepassing op alle websites, apps en andere diensten die door Woomys.com worden aangeboden.

Als u vragen heeft over dit privacybeleid of het onderwerp gegevensbescherming bij Woomys.com, kunt u op elk gewenst moment contact opnemen met ons gegevensbeschermingsteam of de klantenservice van Woomys.com via mydata@woomys.com . Stuur ook een e-mail naar ons gegevensbeschermingsteam als u uw recht op toegang, verwijdering of andere gegevensbeschermingsrechten op grond van artikelen 15-22 AVG wilt uitoefenen, inclusief het intrekken van uw toestemming voor marketingdoeleinden, het afmelden voor nieuwsbrieven, enz. Voor meer informatie , zie de secties “Welke gegevensbeschermingsrechten heb ik?” en “contactpersonen”.

Hoe u dit privacybeleid kunt lezen: Wij bieden verschillende manieren om dit privacybeleid te lezen. In dit gedeelte vindt u eerst wat basisinformatie. Wij hebben deze gegevensbeschermingsverklaring vervolgens voor u op relevante onderwerpen gesorteerd en in overeenkomstige secties onderverdeeld. Als u al een "professional" bent, kunt u rechtstreeks naar elke sectie springen via het onderstaande menu.

Selecteer een sectie Aan het begin van elke sectie hebben we een korte overzichtstekst geplaatst. Deze overzichtstekst vat de inhoud van de paragraaf kort samen. Wilt u alleen een overzicht van de gegevensverwerking, dan raden wij u aan de overzichtstekst te lezen. Wilt u echter meer weten over de details, dan kunt u onder de betreffende overzichtstekst op ‘Meer’ klikken. In dit geval wordt de volledige inhoud van de sectie weergegeven.

We hebben kruisverwijzingen grotendeels vermeden om de informatie op een samenhangende manier uit te leggen, ongeacht welke sectie u leest. Als u dit privacybeleid echter van begin tot eind leest, zult u merken dat sommige teksten worden herhaald. Sommige kruisverwijzingen konden daarom niet worden vermeden. Zo hebben wij de verwerking van alle landspecifieke gegevens samengevat in een apart hoofdstuk en verwijzen wij naar dit hoofdstuk als het gaat om de verwerking van landspecifieke gegevens.

Op welke diensten en aanbiedingen is deze gegevensbeschermingsverklaring van toepassing: De manier waarop wij bij Woomys.com uw gegevens verwerken, is voor de meeste van onze aanbiedingen hetzelfde. Dit privacybeleid is dan ook van toepassing op alle diensten en faciliteiten die wij onze klanten in Europa aanbieden, of we dat nu doen via een website, een app, in onze winkels, telefonisch op evenementen of via sociale netwerken of andere kanalen. Om de tekst begrijpelijker te maken, gebruiken we meestal de term "diensten".

Er zijn echter ook diensten waarbij wij in uitzonderlijke gevallen uw gegevens anders of voor bijzondere doeleinden verwerken. Dit kan te wijten zijn aan de aard van de service of landspecifieke vereisten. Als het om dergelijke gevallen gaat (d.w.z. "afwijkingen van de norm"), noemen we dit "dienstspecifiek" of "landspecifiek".

Houd er rekening mee dat Woomys.com IOS-apps die na 10 juni 2021 zijn uitgebracht, geen gegevens meer delen met derden voor marketingdoeleinden. Als een bepaalde iOS-app nog steeds mogelijkheden biedt voor het delen van gegevens met derden voor marketingdoeleinden, worden uw gegevens alleen gedeeld als u op Accepteren klikt in een iOS-trackingmelding.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat Woomys.com niet alleen een bedrijf is. Woomys.com is een groep en bestaat daarom uit meerdere bedrijven. Niet elk bedrijf biedt diensten aan of verwerkt uw gegevens. Om deze reden worden hieronder alleen de bedrijven van de Woomys.com groep vermeld die daadwerkelijk betrokken zijn bij de verwerking van uw gegevens. Wanneer termen als “Woomys.com”, “wij” of “ons” worden gebruikt, worden dus de verantwoordelijke bedrijven in de Woomys.com-groep bedoeld.

Concreet gaat het om de volgende Woomys.com-bedrijven: Wat kunt u lezen in deze gegevensbeschermingsverklaring:

Welke gegevens Woomys.com bewaart. Wat wij met uw gegevens doen en waarom deze nodig zijn. Welke gegevensbeschermingsrechten en keuzes u heeft. Welke technologieën en gegevens we gebruiken om onze diensten en inhoud te personaliseren en aan te passen om u een veilige, eenvoudige, naadloze en op maat gemaakte winkelervaring te bieden. Welke technologieën en gegevens we gebruiken voor advertenties, inclusief de gebruikte trackingtechnologie.

  1. Welke gegevens verwerkt Woomys.com? Woomys.com biedt verschillende diensten aan waar u op verschillende manieren gebruik van kunt maken. Afhankelijk van of u online, telefonisch, persoonlijk of anderszins contact met ons opneemt en van welke diensten u gebruik wilt maken, zijn gegevens uit verschillende bronnen nodig. Een groot deel van de gegevens die wij verwerken, geeft u aan ons wanneer u gebruik maakt van onze diensten of contact met ons opneemt, bijvoorbeeld wanneer u zich registreert en uw naam, e-mailadres of woonadres opgeeft. We ontvangen echter ook technische apparaat- en toegangsgegevens die we verzamelen wanneer u met onze Diensten communiceert. Dit kan informatie bevatten over welk apparaat u gebruikt. Andere gegevens verzamelen we via onze eigen analyses van de gegevens (bijvoorbeeld als onderdeel van marktonderzoek en klantbeoordelingen). Wij kunnen ook informatie over u ontvangen van derden, b.v. B. van kredietkantoren en betalingsdienstaanbieders.

Meer 2. Waarvoor gebruikt Woomys.com mijn gegevens? Woomys.com verwerkt uw gegevens in overeenstemming met alle toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming. Bij de verwerking van persoonsgegevens houden wij uiteraard rekening met de basisbeginselen van het gegevensbeschermingsrecht. Daarom verwerken wij uw gegevens doorgaans alleen voor de doeleinden die in deze gegevensbeschermingsverklaring worden uitgelegd of voor de doeleinden die bij het verzamelen van de gegevens zijn doorgegeven. Het gaat hierbij vooral om gegevens die verband houden met de verwerking en levering van een aankoop, personalisatie en verdere ontwikkeling, en de veiligheid van onze diensten. Daarnaast gebruiken wij uw gegevens in het kader van de strenge Duitse en Europese wetgeving inzake gegevensbescherming, maar ook voor andere doeleinden zoals productontwikkeling, wetenschappelijk onderzoek (met name op het gebied van machine learning, kunstmatige intelligentie en deep learning) en marktonderzoek , om bedrijfsprocessen te verbeteren, om onze diensten af ​​te stemmen op uw behoeften Diensten en voor gepersonaliseerde advertenties.

Meer 3. Gepersonaliseerde services Het ontwikkelen en leveren van gepersonaliseerde functies en services aan u is onze topprioriteit. Ongeacht waar u woont, het tijdstip van de dag en de apparaten die u gebruikt, bieden wij u een individuele winkelervaring en een aanbod dat is afgestemd op uw individuele interesses. Daarom is de verwerking van uw gegevens om onze dienstverlening te personaliseren een integraal onderdeel van onze activiteiten bij Woomys.com.

Meer 4. Informatie over websites en apps Wij gebruiken uw gegevens voor het aanbieden van de websites en apps van Woomys.com. Naast de apparaat- en toegangsgegevens die bij elk gebruik van deze dienst worden gegenereerd, hangt het type en het doel van de verwerkte gegevens vooral af van de manier waarop u de voor onze diensten beschikbare functies en diensten gebruikt. Daarnaast gebruiken wij de gegevens die worden gegenereerd wanneer u onze diensten gebruikt, om na te gaan hoe ons online aanbod wordt gebruikt. Deze gegevens gebruiken wij onder meer in verband met winkelpersonalisatie, om onze dienstverlening te verbeteren en voor gepersonaliseerde advertenties.

Meer 5. Informatie over fanpagina's op sociale media Woomys.com beheert accounts op de sociale media Facebook en Instagram (zogenaamde "fanpagina's"). We publiceren regelmatig inhoud, aanbiedingen en productaanbevelingen op onze fanpagina's. De exploitanten van de sociale netwerken registreren uw gebruiksgedrag met behulp van cookies en soortgelijke technologieën telkens wanneer u interactie heeft met onze fanpagina's of andere Facebook- of Instagram-websites. Exploitanten van fansites kunnen algemene statistieken zien over de interesses en demografische kenmerken (bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, regio) van bezoekers van fansites. Als u sociale netwerken gebruikt, worden het type, de omvang en de doeleinden van de gegevensverwerking in sociale netwerken in de eerste plaats bepaald door de exploitanten van het sociale netwerk.

Meer 6. Nieuwsbrief Wij bieden u diverse nieuwsbrieven aan, waarin het volgende staat:

inspirerende content zoals updates van merken, trends, aanbiedingen, sales, categorieën; herinneringen, bijv. Bijvoorbeeld als een artikel op uw verlanglijstje in prijs verlaagd is, als er artikelen in uw winkelwagen zitten die u vergeten bent of als u meer wilt weten over een maat; Enquêtes, bijvoorbeeld om erachter te komen of de artikelen die u koopt u bevallen; persoonlijke aanbevelingen van items waarvan wij denken dat u ze leuk zult vinden op basis van uw eerdere aankopen en zoekopdrachten; Updates van influencers of merken die je volgt op onze website. Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief, ontvangt u nieuwsbrieven met een deel van de hierboven genoemde informatie (afhankelijk van het doel van uw aanmelding). Er zijn ook dienstspecifieke nieuwsbrieven die integraal onderdeel zijn van een bepaalde dienst.

Zo ontvang je bijvoorbeeld de Lounge by Woomys.com nieuwsbrief als je lid bent van de Lounge by Woomys.com Shopping Club. U heeft een Lounge by Woomys.com-nieuwsbrief nodig om op de hoogte te blijven van tijdelijke aanbiedingen en om te profiteren van de voordelen van de winkelclub.

Meer 7. Individuele productaanbevelingen via e-mail en push-service In verband met onze dienstverlening presenteren wij u informatie en aanbiedingen van Woomys.com op basis van uw interesses. Het is mogelijk dat u van ons een beperkt aantal individuele artikelaanbevelingen, overzichten en artikelbezichtigingsverzoeken ontvangt, ongeacht of u zich heeft afgemeld voor de nieuwsbrief. In overeenstemming met de wettelijke vereisten gebruiken wij uw eerdere bestellingen bij voorkeur om u persoonlijke productaanbevelingen te geven.

Meer 8. Vouchers We gebruiken de gegevens die worden verzonden in verband met een bestelling van Woomys.com-vouchers om de bestelling te controleren en te verwerken en om de voucher te verzenden en in te wisselen. Hieronder valt ook het rapporteren en verwerken van gegevens met betrekking tot het gebruik van de voucher, met name om fraude te voorkomen.

Meer 9. Hoe gebruikt Woomys.com mijn gegevens voor advertenties? Wij en onze advertentiepartners gebruiken uw gegevens voor gepersonaliseerde advertenties die aan u worden geleverd via de diensten van Woomys.com en op de websites en apps van andere aanbieders. Voor dit doel gebruiken wij en onze reclamepartners gangbare internettechnologieën. Hierdoor kunnen wij gerichter adverteren en u bij voorkeur alleen de advertenties en aanbiedingen tonen die daadwerkelijk voor u relevant zijn. Hierdoor kunnen wij de behoeften van onze gebruikers nauwkeurig afstemmen op basis van personalisatie en de ontdekking van nieuwe producten en u op lange termijn geïnteresseerd houden in onze diensten door middel van een persoonlijke winkelervaring.

Houd er rekening mee dat Woomys.com IOS-apps die na 10 juni 2021 zijn uitgebracht, geen gegevens meer delen met derden voor marketingdoeleinden. Als een bepaalde iOS-app nog steeds mogelijkheden biedt voor het delen van gegevens met derden voor marketingdoeleinden, worden uw gegevens alleen gedeeld als u op Accepteren klikt in een iOS-trackingmelding.

Meer 10. Aan wie worden mijn gegevens doorgegeven? Woomys.com geeft uw gegevens alleen door als dit is toegestaan ​​door de Duitse en Europese wetgeving inzake gegevensbescherming. Met sommige dienstverleners werken wij nauw samen, bijvoorbeeld op het gebied van klantenservice (bijvoorbeeld hotline-dienstverleners), technische dienstverleners (bijvoorbeeld exploitatie van datacenters) of logistieke bedrijven (bijvoorbeeld koeriersdiensten zoals DHL). Deze dienstverleners mogen in principe alleen onder bijzondere voorwaarden uw gegevens namens ons verwerken. Als wij gebruik maken van deze verwerkers, krijgen de dienstverleners alleen toegang tot uw gegevens voor zover en voor de periode die nodig is om de betreffende bestelling uit te voeren. Als u iets koopt bij een Woomys.com-partner, geven wij bepaalde gegevens over u door aan de Woomys.com-partner (bijvoorbeeld uw naam en afleveradres), zodat de Woomys.com-partner de bestelde goederen bij u kan bezorgen.

Meer 11. Welke gegevensbeschermingsrechten heb ik? Op grond van de respectieve wettelijke vereisten beschikt u over de volgende wettelijke gegevensbeschermingsrechten: het recht op informatie (artikel 15 AVG), het recht op verwijdering (artikel 17 AVG), het recht op rectificatie (artikel 16 AVG) , het recht op beperking van de verwerking (artikel 18 van de AVG), het recht op gegevensportabiliteit (artikel 20 van de AVG), het recht om een ​​klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming (artikel 77 van de AVG), het recht om toestemmingsverklaringen in te trekken (artikel 7 lid 3 AVG) en het recht om bezwaar te maken tegen bepaalde gegevensverwerkingsmaatregelen (artikel 21 AVG). Als u uw gegevensbeschermingsrechten wilt uitoefenen, kunt u op elk gewenst moment contact opnemen met ons gegevensbeschermingsteam via mydata@woomys.com . Meer informatie vindt u onder het kopje Contact.

Belangrijke instructies:

Om er zeker van te zijn dat uw gegevens bij het informatieverzoek niet aan derden worden doorgegeven, vragen wij u een geldig legitimatiebewijs bij uw verzoek per e-mail of post mee te sturen.

Tip:

In de meeste gevallen is het voldoende als u uw verzoek verzendt vanaf het e-mailadres dat is opgeslagen in uw klantaccount.

In uw klantaccount kunt u de meeste gegevens zelf wijzigen. In alle overige gevallen verzoeken wij u contact op te nemen met de klantenservice.

De bevoegdheden van de gegevensbeschermingsautoriteiten zijn beperkt tot de jurisdictie van de officiële instantie. U kunt echter in elke lidstaat van de Europese Unie, met name in het land waar u woont, contact opnemen met een gegevensbeschermingsautoriteit, die uw klacht zal doorsturen naar de relevante autoriteit. De verantwoordelijke autoriteit voor Zalando is de Berlijnse commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie, Alt-Moabit 59-61, 10555 Berlijn, Duitsland.

Indien u toestemming heeft gegeven voor de verwerking van uw gegevens, kunt u deze te allen tijde intrekken. De intrekking heeft geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking van uw gegevens die vóór uw intrekking heeft plaatsgevonden.

U kunt de verwerking van uw gegevens voor doeleinden als reclame, inclusief direct marketing (ook in de vorm van data-analyse), te allen tijde zonder opgaaf van redenen herroepen.

Als wij de verwerking van uw gegevens afhankelijk maken van een belangenafweging overeenkomstig artikel 6 lid 1 letter f AVG (bijvoorbeeld door kredietwaardigheidsgegevens door te geven aan een extern kredietbureau), kunt u de verwerking herroepen. Als u uw toestemming intrekt, vragen wij u de reden aan te geven waarom wij uw gegevens niet langer mogen verwerken. Als u uw toestemming intrekt, zullen wij de situatie beoordelen en de verwerking stopzetten of uitleggen waarom wij de verwerking mogen voortzetten op basis van onze dwingende redenen.

Meer 12. Wanneer worden mijn gegevens verwijderd? Wij bewaren uw persoonsgegevens zo lang als nodig is voor de doeleinden uiteengezet in dit privacybeleid, in het bijzonder om te voldoen aan onze contractuele en wettelijke verplichtingen. We kunnen uw persoonlijke gegevens ook voor andere doeleinden bewaren, zolang de wet ons toestaat deze voor specifieke doeleinden te bewaren, waaronder de verdediging van een wettige claim.

Als u uw klantaccount sluit, verwijderen wij al uw opgeslagen gegevens. Indien uw gegevens om juridische redenen niet volledig kunnen worden verwijderd of niet noodzakelijk zijn, worden de betreffende gegevens geblokkeerd voor verdere verwerkingsdoeleinden.

Wat betekent een schorsing?

Het blokkeren van gegevens zorgt ervoor dat slechts enkele medewerkers toegang hebben tot de betreffende gegevens door het beperken van toegangsrechten en andere technische en organisatorische maatregelen. Deze medewerkers mogen de geblokkeerde gegevens alleen gebruiken voor de eerder aangegeven doeleinden (bijvoorbeeld belastingcontrole).

Blokkering komt bijvoorbeeld voor in de volgende gevallen:

Voor uw bestel- en betalingsgegevens en eventuele andere gegevens gelden doorgaans afwijkende wettelijke bewaartermijnen, zoals vastgelegd in het Wetboek van Koophandel (HGB) en de belastingwetgeving. De wet verplicht ons deze gegevens maximaal 10 jaar te bewaren in verband met belastingcontroles en controles van jaarrekeningen. Alleen dan kunnen wij de betreffende gegevens definitief verwijderen.

Zelfs als er geen wettelijke bewaartermijn voor uw gegevens bestaat, kunnen wij in wettelijk toegestane gevallen afzien van de onmiddellijke verwijdering van uw gegevens en deze in plaats daarvan blokkeren. Dit geldt in het bijzonder voor gevallen waarin wij deze gegevens nodig kunnen hebben voor andere activiteiten die verband houden met de uitvoering van de overeenkomst of voor juridische geschillen of gerechtskosten (bijvoorbeeld bij klachten). Het relevante criterium voor de duur van de blokkering zijn de wettelijke verjaringstermijnen. Na het verstrijken van de betreffende verjaringstermijnen worden de betreffende gegevens definitief verwijderd.

In wettelijk toegestane gevallen kan worden afgezien van het verwijderen van gegevens als de gegevens geanonimiseerd of gepseudonimiseerd zijn en de verwerking voor wetenschappelijk onderzoek of statistische doeleinden door het verwijderen onmogelijk zou zijn of aanzienlijk zou worden belemmerd.

Meer 13. Hoe beschermt Woomys.com mijn gegevens? Uw persoonlijke gegevens worden veilig, dat wil zeggen gecodeerd, naar ons verzonden. Dit geldt zowel voor uw bestelling als voor uw klantenlogin. Hiervoor gebruiken wij het SSL-coderingssysteem (Secure Socket Layer). Daarnaast beveiligen wij onze websites en andere systemen door middel van technische en organisatorische maatregelen tegen verlies, vernietiging, ongeautoriseerde toegang, wijziging of verspreiding van uw gegevens door onbevoegden.

  1. Wijzigingen in dit privacybeleid Wijzigingen in dit privacybeleid kunnen noodzakelijk zijn in verband met de verdere ontwikkeling van onze websites en apps en de implementatie van nieuwe technologieën om onze dienstverlening te verbeteren. Wij raden u daarom aan dit privacybeleid van tijd tot tijd opnieuw te lezen.

  2. Contact U kunt op elk moment contact opnemen met ons team dat verantwoordelijk is voor gegevensbescherming via myData@woomys.com om algemene vragen over gegevensbescherming en de bescherming van uw rechten te verduidelijken.

Meer 16. Dienstspecifieke informatie Onze gegevensverwerking kan per dienst verschillen. Hier vindt u alle informatie over de servicespecifieke afwijkingen.

Meer 17. Landspecifieke informatie Onze gegevensverwerking kan van land tot land verschillen. Hier leest u welke landspecifieke afwijkingen er zijn.

Meer 18. Informatie over cookies Hier kunt u zien welke cookies wij gebruiken. Hier vindt u een overzicht van alle gebruikte cookies.